sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tammikuun toinen painopäivitys

Punnitsen itseni joka toinen viikko ja laitan tuon painon ylös. Olen laittanut itselleni myös tavoitteet ylös joka toiselle viikolle ja tämän viikon tavoitepaino oli 80kg. Vähän jännitti, että päästäänkö tuon alle kuitenkin kun paino oli edellisessä punnituksessa kilon tavoitepainoa vähemmän. No, sieltä vaa'alta pompsahti lukema 79,5kg. Eli nyt on painoa pudonnut n. kuukaudessa yhteensä -5kg ja kahdessa viikossa -1,8kg. Ei hassumpaa! Seuraava punnitus onkin sitten 8. helmikuuta ja jännittää jo nyt että miten tuo paino nyt laskee kun päästiin sinne seiskalla alkaviin lukuihin taas pitkästä aikaa. Näiden aikaisempien painonpudotusyritysten kohdalla kun se paino on nimenomaan junnannut aina siellä 78-79 kilossa eikä ole tahtonut millään mennä sitä alemmas. Siksi onkin todella tärkeää, että pidän kiinni terveellisestä ruokavaliosta, kalorimäärästä ja liikun, että vaikka paino ei tippuisi yhtä tehokkaasti niin tiedän kuitenkin tehneeni oikein sen suhteen mihin voin vaikuttaa ja paino tippuu kun sen on aika tippua. Ja voihan tuo paino olla helmikuun alussa ihan mitä vain, plussankin puolella, jos naistenpäivät osuvat punnituksen aikoihin, eli onhan tuossa aina monta muuttujaa.

Tällä viikolla on tullut syötyä ja liikuttua taas ihan hyvin ja tälle päivälle ostin jopa irtokarkkipussin, joten tänään vietetään karkkipäivää. Ei mitään ähkymättöjä tullut kuitenkaan ostettua vaan ihan vain 130g pussi, toki tuleehan tuostakin jo se viitisensataa kaloria. Mutta sitten taas uuteen viikkoon mennään selkä suorana ja ilman turhia herkutteluja. Olenhan tässä nyt kohta kuukauden verran elellyt tällä paremmalla ruokavaliolla ja uskon että tämä elämäntapojen omaksuminen on onnistunut nimenomaan siksi, että olen sallinut itselleni kalorien sallimissa rajoissa välillä pieniä herkuttelujakin, eli en totaalikiellä itseltäni kaikkea. Alkoholi ja sipsit ovat ainoat jotka ovat tiukasti pannassa, mutta makeita herkkuja välillä annan itselleni luvan syödä, kunhan tosiaan se kalorimäärä pysyy sallituissa rajoissa ja kulutus on suurempi kuin energiansaanti.

Tässä tämän viikon syömiset ja liikunnat:

Maanantai:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kurkulla, passionhedelmä & kahvi

Lounas: Kanafilee & keitetyt babyporkkanat

Välipala: 4 Konvehtia & kahvi

Päivällinen: Kanafilee & avokado

Iltapala: Granaattiomena-mango-passion smoothie
=1350kcal

Liikunta: Lenkkeily 1h

Tiistai:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kinkulla & kahvi

Lounas: Kanafilee & keitetyt babyporkkanat

Välipala: 4 Konvehtia & kahvi

Päivällinen: Kanafilee & avokado

Iltapala: Mango
=1411kcal

Liikunta: Lenkkeily 30min, kahvakuulailu 35min, lenkkeily 20min

Keskiviikko:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kasviksilla, kiivi & kahvi

Lounas: Keitetyt perunat, possunfilee kermakastikkeessa(4%)

Välipala: 5 Konvehtia & Kahvi

Päivällinen: Vihreä tankoparsa voisulalla ja naudanlihapihvi

Iltapala: Proteiinirahka
=1689kcal

Liikunta: Pilates 40min, lenkkeily 20min

Torstai:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kasviksilla & kahvi

Lounas: Broileri kermakastikkeella(4%) ja kokojyväriisiä

Välipala: Mango-juustokakun pala & kahvi

Päivällinen: Kebabhampurilainen (kaupan)

Iltapala: Päärynä
=1423kcal

Liikunta: Lenkkeily 35min, lenkkeily 35min, lenkkeily 20min

Perjantai:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kasviksilla & kahvi

Lounas: 2 Ruisleipää juustolla ja kasviksilla & kahvi

Välipala: 2 Konvehtia & kahvi

Päivällinen: Kanapanini & kahvi

Iltapala: ½ Greippi
=1707kcal

Liikunta: Lenkkeily 30min

Lauantai:
Aamupala: ½ Greippi, ruisleipä juustolla ja kasviksilla & kahvi

Lounas: Kalafilee (paneroitu, pakaste), keitetyt babyporkkanat ja avokado

Välipala: 30g Suolapähkinöitä & kahvi

Päivällinen: Vihreä tankoparsa voisulalla ja naudanlihapihvi

Iltapala: Proteiinijuoma
= 1396kcal

Liikunta: Lenkkeily 40min, kahvakuulailu 40min, lenkkeily 35min

Sunnuntai:
Aamupala: Ruisleipä juustolla ja kasviksilla & kahvi

Lounas: Kalafilee (paneroitu, pakaste), keitetyt babyporkkanat ja avokado

Välipala: 130g irtokarkkeja (karkkipäivä!)

Päivällinen: Kalafilee (paneroitus, pakaste) ja keitetyt babyporkkanat

Iltapala: Päärynä
=1502kcal

Liikunta: Lenkkeily 35min, pilates 30min


Okei, eihän nuo viikon ruokailut vielä mitään fitness-ruokailuja ole, mutta enpä siihen pyrikään. Tavoitteena on se balanssi ruokien kesken ja kohtuudella syöminen ja sitähän tällä opetellaan. Moitittavaa on ehkä eniten perjantain ruokailussa jossa oli todella paljon viljapitoisia ruokia ja liikaa kahvia, mutta sen päivän ruokailut meni vähän miten meni kun silloin oli minulla tosi huono päivä ja jääkaappikin oli tyhjä, autokin reistaili joten kauppareissuunkin pääsin vasta päivemmällä joten siksi niin leipäpitoinen päivä oli. Pääruuissakin noudatin hyvin paljon samaa kaavaa ja söin useana päivänä samaa, mutta taloudellisuutta ei kannata unohtaa laihduttaessakaan joten siksi menu oli monena päivänä sama kun olin esimerkiksi paistanut kaikki kanat kerralla jne. Liikunnan saldo taas on ihan hyvä kun miettii että tälle viikolle liikuntaa kertyi yli 8 tuntia. Kahvakuulailuun minulla on tällä hetkellä sellainen viha-rakkaus suhde jollainen oli saliaikana core-tunteihin: kyseessä on älyttömän tehokas treeni mutta juuri siksi se treenaamaan ryhtyminen ei aina inspiroi. Täytyy nyt vain pitää aluksi edes se kaksi kahvakuulailukertaa viikossa pilateksen lisäksi, niin tulee sitä lihaskuntoakin ylläpidettyä. 

Pian on helmikuu ja nyt täytyy pitää kova tahti vain edelleen päällä, että ei vauhti pääse hiipumaan ennen talvilomaa: josko sitten päästäisiin sinne 75 kiloon, joka on iso merkkipaalu painohistoriassani -olihan se 75kg juurikin se paino, joka sai minut aikoinaan tajuamaan miten paljon olin lihonut ja sen alapuolella olen ollut yli kaksi vuotta sitten! 

Tänään on taas sellainen päivä kun voi muistuttaa itseään, että MINÄ KYLLÄ ONNISTUN! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti