tiistai 6. tammikuuta 2015

Muistutus hiihtokaudesta

Ajattelin muistuttaa teitä lukijoitakin tästä asiasta, jonka omalla kohdallani opin tänään vähän karvaamman kautta: hullut hiihtäjät ovat nyt liikkeellä!

Eli jos olet kuten minä, etkä niinkään käy salilla vaan mielummin urheilet tuolla ulkona lenkkeillen niin kannattaa lukea tämä.

Eli olemme koirien kanssa ulkoilleet vähän pitempiä lenkkejä tuossa meidän lähellämme olevalla kuntopolulla. Eilen oli sitten tuolle polulle vedetty ladut molemmille puolin polkua. Koirien kanssa teimme eilen ja tänään lenkin tuolla samaisella polulla, kävellen latujen keskellä olevaa kohtaa jotta koirat eivät latuja tuhoaisi. Tänään sitten lenkillä eräs hiihtäjä-mies alkoi huutaa minulle että missä minun sukseni ovat, että eikö tämä olekaan latu ja haukkui erinäisillä nimillä sekä kehotti painumaan vittuun. Oikein kunnon raivoamisen sain päälleni siis. Ja kaiken hyvän päälle tämä samainen hiihtäjä löi vielä suksisauvalla!
Säikähdin hieman moista raivonpurkausta mutta jatkoimme koirien kanssa kuitenkin matkaa, eihän missään reitin varrella ollut mainintaa että reitti olisi vain hiihtäjille. Kotiin päästyäni tarkistin netistä paikkakuntani sivuilta mikä on asian laita, onko tuo reitti oikeasti pyhitetty vain hiihtäjille silloin kun siellä on ladut. Ainoastaan paikkakuntani nettisivuilla oli maininta, että hiihtokaudella reitillä kävely on kielletty. Eli minulla ei ollut aavistustakaan asiasta.

Vielä hetken lisätietoa netistä etsiskeltyäni sain tietooni myös, että on paikkakuntakohtaista kielletäänkö latujen vierellä kulkeminen hiihtokaudella ja jos näin on, vedotaan kuluttajaturvallisuuslakiin eli siihen että latujen täytyy olla turvallisessa kunnossa ja jalankulkijat ovat siis tälle vaaraksi. Tarkista siis mikä on paikkakuntasi käytäntö tässä asiassa!

Minulle tämä tuli aivan yllätyksenä ja uutena tietona, eihän tosiaan reitin varrella ollut mitään kieltomerkkejä asiasta. Väittäisin kuitenkin, että vaikka itse siinä rikoin kaupungin sääntöjä, on tällä asiasta "ystävällisesti" ilmoittaneella hiihtäjä-herralla petrattavaa käytöstavoissaan! Ja mikäli joku lenkkeilijöihin hiihtoladulla tuohtunut hiihtäjä tätä lukee, niin muistutan, kaikki eivät välttämättä tiedä moisesta käytännöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti