tiistai 6. tammikuuta 2015

Ei kipuu, ei hyötyy

En ole aiemmin tainnut mainita olevani varsinainen vilukissa? Silloin hoikimmillanikin talvi tarkoitti minulle sitä että pysytään mahdollisimman paljon sisällä lämpimässä ja talviurheilua, kuten hiihtoa vihasin yli kaiken.

Nyt kun olen tottunut tuohon säännölliseen lenkkeilyyn ja menen ulos oli sää oikeastaan mikä hyvänsä, olen todennut että on sulaa hulluutta jämähtää sisälle talvikaudeksi kun jo pelkästään talvella liikkuminen, vaikka vain kävely on huomattavasti tehokkaampaa muihin vuodenaikoihin verrattuna! Äärimmäisen hyvänä esimerkkini kaksi viime päivää. Sunnuntaina mentiin koirien kanssa lähellämme olevalle lenkkipolulle jota ei oltu aurattu lainkaan. Auraamattomuudesta huolimatta teimme 4km lenkin siellä ja vaikka tuo kilometrimäärä ei päätä huimaa, oli kyseessä aikamoinen treeni ylä- ja alamäkeen kun menimme siellä 30cm hangessa! Kyllä oli sen jälkeen olo kuin olisi juossut puoli tuntia! Tai eilen: teimme samaisen lenkin -18 asteen pakkasessa ja vaikka ensimmäiset kymmenen minuuttia olivatkin yhtä tuskaa ja mieli teki kääntyä takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti, pistimme juoksuksi niin kauan että lämpesimme ja suoritimme lenkin kunnialla loppuun!

Sisälle päästyämme huomasinkin että pakkanen puri luultua ärhäkämmin: reidet olivat aivan punaiset, kuten kuvasta näkyy. Täytyisi ilmeisesti hankkia ne toppahousut ja ulkoilla näillä keleillä niillä noiden paksujen collegehousujen sijaan.


Hyvä muistutus itselle: jos ei huvita lähteä sinne ulos kun on kylmä ja märkää ja mitä vielä, niin talvella sitä energiaa kuluu paljon enemmän liikkuessa tuolla kylmässä ja aina parempi jos päättää valita lenkkireitiksi umpihangen sen auratun reitin sijaan, kuten me teimme! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti