sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Eikö huvita lähteä lenkille? Mietippä kaksi kertaa!

Välillä sitä tulee sellainen fiilis että tänään ei jaksa lähteä minnekkään. Fiilis saattaa johtua vetämättömästä päivästä tai siitä, että on ollut muuten huono päivä eikä huvita lähteä enää yhtään ylimääräistä "ihmisten ilmoille". Oli syy mikä hyvänsä, ellei kyse ole lepopäivästä, ei oikeasti mikään ole selitys jättää sitä treeniä väliin.

Olen itseni kanssa tehnyt sellaisen sopimuksen, että jos sinne lenkille meno tuntuu jonain päivänä aivan ylitsepääsemättömältä niin sen verran annan itselleni anteeksi, että voin tehdä aivan tosi rauhallisen kävelylenkin ja olla vaikkapa vain 20 minuuttia siellä ulkona mutta sisälle ei jäädä. Tähän mennessä tuo diili on toiminut tosi hyvin ja yleensä sitten kun on vain saanut itsensä sinne ulos, onkin huomannut tehneensä ihan normi treenin. Ja kun tulee takaisin kotiin, on fiilis tottakai aivan huippu, onhan sitä taas yhden kompastuskiven yli selvitty pää pystyssä!

Ja näkeehän ne tulokset sitten aika äkkiä jos on mennyt treenaamaan tai on jäänyt peiton alle sohvalle. Esimerkiksi toissapäivänä minulla oli paikat aivan juntturassa ja mikään ei pysynyt käsissä. Ajattelin tekeväni seuraavana päivänä vain todella rauhallisen kävelylenkin. Eilen kuitenkin saatuani itseni ulos sain inspiraation kokeilla juosta sen 12 minuuttia ja laitoin ajastimen ja Runtastic-sovelluksen päälle puhelimeen. En ole joulukuun Cooper-kokeilun jälkeen siis kokeillut uudestaan tuota testiä tehdä ja olin tosiaan viikon kipeänäkin. Ensimmäisen Cooper-kokeilun tein pururadalla, jossa on puolen kilometrin välein ilmoitettu matkan pituus, joten tulokseksi arvioin tuolloin sellaisen 1700m 12 minuuttiin. No, tällä kertaa minulla oli tosiaan tuo Runtastic-sovellus joka mittaa matkan pituuden (todella hyödyllinen!) ja tulokseksi sain 1680m. Taisin siis vähän yläkanttiin arvioida sen aiemman tuloksen, mutta tuo eilinenkään tulos ei ollut yhtään huono. Nimittäin jaksoin juosta ihan koko ajan, en edes muista koska olisin viimeksi juossut 12 minuuttia putkeen! Ja kun aika loppui, en ollut edes mitenkään kuoleman kielissä, niinkuin yleensä sitä on Cooperin testin jälkeen, eli kyllä se kunto vain on kasvanut! Petrattavaa taas on siinä, että olisin oikeasti pystynyt parempaan. Runtastic ilmoitti 1km kohdalla että oli kulunut 7 minuuttia ja olisin voinut siinä kohtaa pistää enemmän tehoja peliin mutta jatkoin samaa vauhtia. No, ensi kerralla sitten vahvempana ja viisaampana!

Eli aerobinen kunto on tuntunut parantuneen. Entäs se paino sitten? Tänäänhän oli punnituspäivä.
Viime viikko oli enemmän sellaista turvotusten häätöä, tällä viikolla päästiin sitten niihin tositoimiin. Hämmästykseni oli aikamoinen kun tänä aamuna sinne puntarille nousin. Vaaka näytti nimittäin 81,3kg! Eli viikossa oli painoa pudonnut -1,3kg! Ei huonosti.
Eikä kyseessä voi olla pelkästään nesteetkään, olen nimittäin juonut vettä 3 litraa päivittäin.
Painotavoite oli tälle sunnuntaille 82kg, eli tosi positiivisesti yllätyin kyllä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, selvästi säännölliset ruokailurytmit, terveellinen ruokavalio ja tehokas treeni (tällä viikolla 7,5h) ovat tuoneet tuloksia!

Eli jos tuntuu siltä että tänään ei jaksa ja treeni meinaa jäädä välistä, mietippä kahteen kertaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti