maanantai 29. joulukuuta 2014

Paastokuulumisia.

Hahaa nythän se flunssa vallan on kaatanut minut sänkyyn kuumeineen päivineen joten nyt on hyvää aikaa tosiaan pussikeittoilla: mikään ei maistu oikein muutenkaan ja tulee ainakin tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet syötyä.

Eihän mikään koskaan mene kuin Strömsössä ja pientä alkukankeutta tämän paastonkin alkamisen kanssa oli havaittavissa: Varsinkin näinä ensimmäisinä flunssapäivinä olo on ollut niin kurja että ainoastaan kotitekoinen marjamehu on mennyt alas ja hieman jotain purtavaa. Vasta tänään oli sitten tarkoitus aloittaa kunniallisesti tuo pussikeittoilu mutta miehekkeen mokoma toi Hesestä aamupalaksi pienet hampurilaisateriat ja eihän sitä voinut sanoa ei silmät ristissä moisille herkuille kun oli vielä paastoon valmistautuneena nähnyt koko edellisen yön herkuista unia!

No, loppupäivänä olen kuitenkin pussikeittoillut että saisin sitä tuntumaa tähän hommaan ja varmaankin päivän kalorimäärä on jossain 1400-1700kcal välillä tänään ollut. Huomenna sitten saa jäädä kaikki ylimääräiset herkut ja syömingitkin pois niin selviää tästä paastosta kunnialla. Tarkoitus olisi paastoilla viisi päivää ja vaikka tässä välissä on uusi vuosikin, olisi siitäkin tarkoitus selvitä kunnialla.

Vaikka tänään ei kalomäärä ole kauhean alhainen ollutkaan, on selvästi kevyempi olo verrattuna joulun päiviin: nestemäinen ruokavalio oikeasti keventää oloa silloin kun tuntuu että se kroppa on vain yksi iso möhkäle!

Eniten minua silti tässä paastossa jännittää se paaston jälkeinen elämä: miten saada itsensä ymmärtämään että se viiden päivän paasto ei tarkoita sitä että sen paaston jälkeen syödään taas senkin edestä? Entä miten se elämä jatkuu sitten kun on tarkoitus elää terveellisesti normaalilla ruualla? Eihän tarkoituksena ole kuitenkaan vetää nesteitä muutamaa päivää ja sen jälkeen juosta Mäkin luukulle?

Joku varmaan nyt kysyykin, että miksi sitten taas kokeilen tätä pussikeittoilua jos edellisenkin kerran ratkesin syömään "menetettyjen päivienkin edestä" (ja monen mielestä tämä on ihan loogistakin, koska noh, paasto)? Vastauksena sanoisin että olen jo pitkään kaivannut ns. aikalisää mitä tulee ruokailujen suhteen. Tarkoitan siis sitä, että olen jo jonkun aikaa kaivannut oikeasti muutamaa kevyempää päivää mitä tulee ruokailuun ja palautusta taas siihen oikeaan ruokailurytmiin ja näin ollen parempaan ravintoon. Olen kuitenkin ihmisenä sitä tyyppiä että "kaikki tai ei mitään" ja jos olen yrittänyt saada normiruuan avulla ruokailuni paremmaksi, on kaupassa käynnit osoittautuneet hankaliksi totuttujen herkkuostoksien takia. Näin ollen muutaman päivän "puhdistautumiskuuri" missä keskitytään vain syömään säännöllisesti eikä käydä siellä kaupassa ollenkaan houkutuksien keskellä, tekee hyvää. Sitten kun on saanut hieman olon kevennettyä tässä välissä, voi siirtyä siihen vaiheeseen 2, eli oikeaa terveellistä ruokaa eikä herkkuja sieltä kaupasta.

Joten tässä sitä ollaan ja yritetään pärjätä tämän muutaman päivän suhteen. Leffoja sängyn pohjalta katsellen. Olo on syyllinen kun en ole käynyt lenkillä sitten perjantain, mutta annetaan nyt itselle aikaa parantua kunnolla niin jaksaa sitten taas liikkua!

Niin juu ja minulla on ainoastaan yksi uudenvuoden lupaus: lupaan ensi vuonna liikkua säännöllisesti, kaikesta muusta viis! Mutta siitä lisää tuonnempana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti