maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kuuntele kroppaasi

Koska nämä muutoskuvat ovat yleensä aina noita todella karun näköisiä pönötyskuvia joissa oikeasti ne kropan viat näkyvät, ajattelin nyt reilun -10kg:n painonpudotuksen kunniaksi julkaista kroppakuvia joissa on vähän haettu sitä kropalle edukkaampaa kuvakulmaa. Kauheasti pelivaraa ei sittenkään ollut, kun tuon kapean peilin edessä itse kännykällä kuvat räpsäsin. :D Jos ihmettelette käsivarren suttua, piilottelen kuvissani käsivarren tatuointini pitääkseni hieman kiinni anonyymiteetistäni.




Alin kuva on hyvä osoitus siitä miten tärkeää on kyykätä, aivan kuin joku olisi haukannut pyllystä palasen! :D Projektina siis leveyttä takamuksesta pois ja muhkeutta lisää lihaksien muodossa, pakaralihakset kun ovat yksi tärkeimmistä lihasryhmistä.

Ja sitten itse asiaan: Laihdutustarinoita lukiessa tulee törmättyä monenmoisiin liikuntamääriin. Yksi lenkkeilee puoli tuntia päivässä, toinen treenaa kaksi tuntia päivittäin, kolmas treenaa vähintään 7 tuntia viikossa. Mikä on sitten se sopiva liikuntamäärä jolla oikeasti tuloksia alkaa näkymään ja pitääkö sitä vain jaksaa paahtaa se seitsemän tuntia viikossa vaikka lihakset ovat jo tiistaina aivan jumissa?

Minulla viikottainen liikuntatavoite on vähintään 3h/vko. Aktiivisimmillani olen liikkunut jopa sen 7h viikossa mutta silloin on ollut oikeasti todella hyvä viikko eivätkä paikat ole kipeytyneet treenistä. Siksi pidänkin hyvänä haitarina tuota 3-7 tuntia per viikko: kolme tuntia saa kasaan jo vähän vähemmälläkin liikunnalla ihan varmasti ja tavoite on täytetty ja näin ollen voi olla taas ylpeä itsestään, 7 tuntia taas on tavoittelemisen arvoinen määrä ja sitten jos sinne pääsee niin on aikamoinen hatunnoston paikka.

Joskus toki treenailen sinnikkäästi vaikka kroppa onkin jo jumissa: sopivassa määrin sekin on hyväksi kun siinäkin haastetaan itseä. Mutta kyllä sen taas huomaa kun on pitänyt pari kevyempää, jopa täysin liikunnatonta päivää, että se treeni rullaa aivan toisella tavalla kun paikat on oikeasti saaneet palautua.

Siksi sanoisinkin, että älkää uskoko niitä jotka paasaavat että liikuntaa pitää harrastaa se seitsemän tuntia viikossa että tuloksia tulee. Kuunnelkaa mielummin omaa kroppaanne: Vetäkää täysillä että paikat tulee kipeäksi ja sitten pitäkää lepopäivä tai pari tai harrastakaa enintään kevyttä liikuntaa. Kroppa pelittää aivan toisella lailla.

Itse huomasin tuon taas tuossa kun pääsiäisenä vedin juoksulenkin, jota ennemmin en ollut muutamaan päivään kävelylenkkejä kummempaa treeniä tehnyt: Juoksu rullasi ihan eri tavalla kun kroppa oli saanut levätä! Eli ei aina ole kyse laiskuudesta, jos tuntuu siltä ettei jaksaisi lähteä treenaamaan, joskus kroppa voi oikeasti tarvita lepoa.

Hyvää alkanutta viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti