maanantai 7. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen nutrauspäivä

Maanantai aloitettiin siis Nutrilettilla. Täytyy sanoa, että ajatukset pyörivät ruuassa ja olo on melko tyhjä, ei vain fyysisesti vaan myös henkisesti kun se ilo syömisestä onkin nyt poissa. Lohtua tuo kuitenkin se, että tätä jatkuu ainoastaan torstaihin saakka ja keskiviikkoon asti poikaystäväni on mukana tässä touhussa. Eli meillä on kolme auvoisaa päivää aikaa repiä toisiltamme silmät päästä nälkäkiukun seurauksena! Heh, ei vaan.

Herkuttelun puuttumisen aiheuttamaa tyhjiötä olen pyrkinyt täyttämään pohtimalla ruokia, joita kokkailla sitten kun normiruokaan palataan. Katselin tuossa myös vuoden takaista ruokapäiväkirjaa ja ilokseni totesin, että kyllä ne kilot vaan reippaasti tippuivat aika joustavalla ruokavaliolla: terveellisen ruuan vastapainoksi ruokapäiväkirjasta kun löytyi niitä herkkujakin ja siitä huolimatta päivän kalorimäärät olivat ihan sallitun rajoissa.
Äkkiä sitä tulee sellainen mielikuva, että painonpudotus ja terveelliset elämäntavat ovat sitä salaatin puputtamista joka aterialla, vaikka tosiassa kyllä sinne ruokavalioon niitä herkkujakin mahtuu, kun vain pitää huolen siitä että pääasiallinen ravinto on sitä terveellistä, oikeaa ruokaa ja päivät sisältävät tarpeeksi liikuntaa. :)

Painoa on kertynyt 83,5kg eli kymmenisen kiloa on tullut takapakkia vuoden takaisesta. Voisin masentua ja surkutella asiaa, mutta mitäpä sitä jo tapahtunutta harmittelemaan. Uskon, että tällä muutaman päivän nutrailulla päästään takaisin sinne seiskalla alkaviin lukemiin ja sitten voikin normiruualla jatkaa tätä projektia. Oman haasteensa toki tuo tämä yksi minun lempivuodenajoistani, eli kevät ja pääsiäinen. Tämä kun on minulle yhtä vaikeaa aikaa kuin joulu suklaaherkkuineen. No, täytyy ottaa tämä haasteena, ei esteenä! :)

1 kommentti: