keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Tammikuu takana = terveelliset elämäntavat takana?

Niin se helmikuu sieltä vain vierähti ja nyt aletaan elämään siinä mielessä kriittisiä aikoja, että näihin aikoihin niin kovin monen uuden vuoden tuoma elämäntapamuutos alkaa kaatua ja palataan taas niihin vanhoihin rutiineihin.

Omalla kohdallani vauhti ei ole pahemmin hiipunut kuun vaihdoksen myötä vaan samoilla linjoilla jatketaan. Viime viikolle liikuntaa kertyi vaivaiset 5½ tuntia, mutta hei, mentiin kuitenkin ohi minimimäärän (ja kertyihän tammikuussa liikuntasuorituksia kuitenkin huikeat 32 tuntia)! Ruokailussa oltiin vähän enemmän siellä vaarallisilla vesillä, viikonloppuna söin nimittäin kahtena päivänä ranskalaisannoksen! Kuitenkin päivittäinen kalorimäärä pyöri noinakin päivinä alle 2000 kalorin, eli ei nyt mahdottoman överiksi silti touhu mennyt. Loppuviikolla päänvaivaa aiheutti muutenkin erinäiset haasteet elämässä ja ovathan ne vastoinkäymiset aina juurikin se pahin koetinkivi mitä tulee tällaisiin elämäntapamuutoksiin: vaikeimpina päivinä ja aikoina sen näkeekin miten hyvin ne paremmat elämäntavat ovat sinne selkärankaan tarttuneet vai lipsutaanko vaikeuksien keskellä sinne vanhoihin tapoihin. Onneksi tällä kertaa minulla on selkäranka vahvistunut sen verran ja motivaatiota on niinkin rutkasti, että en jäänyt noita herkkuhetkiä ja paria vähäliikuntaista päivää enempää surkuttelemaan elämän vastoinkäymisiä, vaan tällä viikolla noustiin taas selkä suorana matkaamaan kohti uusia haasteita!

Tälläkin viikolla niitä haasteita on luvassa: Ensinnäkin sunnuntaina on punnitus. Toiseksi minulla on huomisesta lauantaihin iltavuoroa tiedossa ja iltavuorot ovat aina haasteellisia kun pitäisi aamulla jaksaa vetää ne treenit ja illalla mennä ajoissa nukkumaan. Töissä taas voi välillä olla hankaluuksia pitää huolta siitä päivittäisestä vedensaannista ja säännöllisestä ruokailurytmistä. En kuitenkaan halua maalata piruja seinille vaan toivotaan parasta! Tähän mennessä olen ollutkin kotosalla, joten näihin uusiin elämäntapoihin ja näiden elämäntapojen rytmittämiin päiviin on ollut helppo tottua, mutta oman haasteensa uusissa elämäntavoissa tuo juurikin tuo "muu elämä" -eli työt, opiskelu jne.

Helpotin tätä viikkoa tekemällä näin alkuviikosta lihashuoltoon liittyvät treenit eli pilateksen ja kahvakuulailun olen hoitanut "pois alta" mikä tuntuu lihaksissa ihan kiitettävästi. Ja tällä kertaa tuntuu paikkojen jumittamisen johdosta myös pääkin olevan jumissa mistä nykyään harvemmin kärsin kun enää ei tule oltua "hiilaripöllyssä". :D

Mutta tosiaan, reippaasti kohti sunnuntain punnitusta ja kun tästäkin viikosta ollaan selvitty, voi taas huomata olevansa entistä vahvempi! Hyvää loppuviikkoa!






Kuvat: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti